There was an error in this gadget

Thursday, March 17, 2011

permintaan umi nak ecah membebel ^_^

asalamualaikum umie yg dirindui n to all bloger...

alhamdulilahh makin banyak perubahan dalam diri dari satu pengalaman ke satu pegalaman yg len. hati tabah lalui semua nyer perubahan lebih pade positive thanks to all banyak membantu... 1st ecah berjaya mengajak beberapa kawan kiter same2 belajar mengaji al-quran dengan bimbingan ustaz hj abu bakar ...hehehe same macam name arwah abah ecah abu bakar. ecah selesa panggil die ngan name ustaz die banyak mendorong ecah dalam perubahan dan memberi teguran yg bernas banyak menyedarkan ecah kehidupan nih. kehidupan ni sebenarnyer aneh mudah tapi kiter yg menyusahkan kehidupan kiter sendiri... sering saje kiter berperang ngan perasann diri sendiri keliru tak pasti ngan kehendak hati yg tulus.... sering saje salah kan hati ikutkan hati mati...padehal tu punce nyer dari akal fikiran kiter sendiri. dengan keadaan sekeliling kiter lupe sape diri kiter nih bukan milik kiter tapi milik allah s.w.t . allah s.w.t bg kiter arrange jasad kite nihh kat dunia tuk kumpul amal kebajikan tanggungjawab jer tapi kiter lak rosakkan aper yg diberi tu hanye la pinjaman ajerk.

Ecah lum cukup rase selesa ngan kehidupan nih banyak yg perlu ecah belajar dan ketahui. ecah rase macam baru mule mencorak kehidupan ecah dari aper yg seharusnyer baik dan terus untuk harusnyer yg terbaik. 1st buku yg membuka hati ecah untuk harus berubah jeng3 hehehe buku tentang SITI AISYAH R.A isteri rasulullah s.a.w berangan la ecah tuk jadi seperti die terase sgt kerdil diri nihh nak compare ngan kehebatan die ... ecah ngaku mule sebab name die ecah memilih die sebagai teras hidup ecah tapi lebih pade dirinyer dan kemuliaan dirinyer . CINTA AGUNG rasulullah s.a.w siti aisyah la ^_^ aishah la yg banyak membantu rasulullah dulu besar pengorbanan siti aisyah tuk suami tercinta die. Klu nak dijadikan contoh dalam cerite cinta kiter haruslah memilih cinta agung nih sebagai panduan. cinta sekarang nih banyak jugak pengorbanan tapi lebih banyak la pengungkitan hahaha. tu la realiti dan hakikatnyer diri nih sendiri pengalamn tu.

Abes sudah bace buku siti aisyah r.a ecah bace buku kesah ringkas perjalanan hidup RASULULLAH S.A.W macam maner payah rasulullah memperkenalkan islam di mekkah sampai terpakse tinggalkan kampung halamannyer berpindah ker madinah .. dan dapat jugak ku kenali sahabat2 setia rasulullah ... isteri2 rasulullah dan anak2 nyer.. pengalaman hidup tu yg kiter jadikan iktibar teras pengangan kiter sebagai muslimin muslimat . perbanyakkan la membace wahai ecah sendiri dan kengkawan ^_^

semoga kehidupan kiter membawa berjuta keberkatan dari allah s.w.t amin..yarabbalalamin....

iLuvislam.com | Discover the Beauty of Islam

iLuvislam.com | Discover the Beauty of Islam