There was an error in this gadget

Sunday, December 18, 2011

Doa Seorang Pencari Cinta.wmv



Berilah cinta ku ini pada seorg lelaki yang soleh
moga diriku ini terpelihara olehnya...

Tanyakan pada Rumput yang Bergoyang

Tanyakanlah pada rumput yang bergoyang
sesudi apakah aku padamu
aku tak akan berhenti mencintaimu
sampai aku tak bernyawa lagi

sebagai manusia yang tahu kaidah
akan ku tanamkan cinta yang sopan
sehidup semati kamu yang hidup
aku yang mati pun tak mengapa

reff:
akan ku latih hatiku ini, siap menerima apa saja
Tuhan ajari aku bersabar, membimbing rasa di hatiku
bila mataku tak bisa lagi menatap wajah cintaku ini
Tuhan tolong beri aku waktu untuk merasakan cintanya

repeat *
repeat reff [2x]

sampai ku buta, bisu, tuli, lumpuh, dan tak bernyawa lagi

Aku Dulu dan Aku Sekarang

Dulu aku seorg remaja yang bebas ibarat burung diangkasa,
Dulu aku miliki rambut yang panjang ikal sebagai mahkota ku,
Dulu aku tak heran bile kegelapan malam melewati maghrib,
Dulu aku mengabaikan diri aku jugak keluarga ku,
Dulu aku lemas berada dirumah aku lupe bahaya yg menerjah diluar rumah,
Dulu aku tak menjaga makan minum ku benarkah baik buat ku,
Dulu aku Lupa siapa aku disisi-Mu,
Dulu aku yg melupakan-MU
Dulu aku masih punya abah sering mengingatkan ku akan kebesaran-Mu
Dulu aku biar org permain perasaan ku,
Dulu aku tidak taat pada-Mu aku jahil aku tak mahu belajar dari kesilapan ku aku terus biarkan diri ku dibawa hanyut deras dunia yg sementara.

Sekarang aku seorg wanita yg masih dalam igauan remaja memperbaiki diri,
sekarang aku menyimpan mahkota ku dengan rapi biler kenang akan azab neraka akibat dari menunjuk helaian mahkota.
Sekarang aku takut akan kegelapan malam aku wanita tak harus berada diluar kala malam menerjah.
Sekarang aku disisi emak adek2 anak buah ku aku mule merasa rindu biar pon 8jam aku dipejabat ...
Sekarang Aku rasakan tak cukup hari2 ku mencari keindahan kecintaan-mu
Sekarang Aku dah tak punya abah...Abah dah pergi tinggalkan ku....
Sekarang aku dahagakan ilmu-mu YA ALLAH....
Sekarang aku menyesal.... aku mencari keindahan-Mu YA ALLAH....

YA ALLAH BIMBINGLAH AKU....KUATKAN IMAN KU...TABAHKAN JIWA KU....PERMUDAHKANLAH URUSAN KU....DAMAIKAN HATI KU.....CUCURI RAHMAT KEATAS ROH ABAHKU.....TANAMKAN SIFAT2 TERPUJI YA RASULULLAH SAW....YA RAHMAN YA RAHIMM YA RABBAL ALAMIN....

Tuesday, December 13, 2011

Pelangi Yg ku Nantikan...


KITA SATU

Sering ku bertanyakan

Dimanakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Penyesalan cinta dalam diam

Sampai bila harus ku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikan

Kita telah ditakdirkan bersama
Teman hidup didunia
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah miliku

Pegang tangan ku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama

Sampai bila harus ku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikan

Kerana engkau adalah milikku.....



Monday, December 12, 2011

Haram kah Aku Mencintai Dirinya?

Haram-haramkah aku
Bila hatiku jatuh cinta
Tuhan pegangi hatiku
Biar aku tak jadi melanggar
Aku cinta pada dirinya
Cinta pada pandang pertama
Sifat manusia ada padaku
Aku bukan Tuhan

Haram-haramkah aku
Bila aku terus menantinya
Biar waktu berakhir
Bumi dan langit berantakan

Aku tetap ingin dirinya
Tak mungkin aku berdusta
Hanya Tuhan yang bisa jadikan
Yang tak mungkin menjadi mungkin

Aku hanya ingin cinta yang halal
Di mata dunia juga akhirat
Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku
Aku hanya ingin cinta yang halal
Dengan dia tentu atas ijinNya
Ketika cinta bertasbih
Tuhan beri aku cinta
Ku menanti cinta

Ader sesuatu yg kurasa kan tak best sgt... cube2 ilang kan aper yg kurasa kan Haram kah aku Mencintai dirinyer aku benar2 merasakan aku amat cintakan dirinyer. aku bersalah menyatakan aper yg tersirat dihati ku... harus aku berdiam jer.. tapi sampai biler? hidup nih betol2 mencabar...aku cume mencari yg terbaik... sebab aku bukan kalangan yg terbaek ...kuingin seseorg memimpin ku dalam jalan ku yg penuh dengan cobaan hidup... aku terlalu meminta ke? aku terlalu memilih?? aku yg tak tau bersyukur.. aku lemah lemah dalam segala hal... aku tak cukup kuat tuk hadapi sendirian... hidup aku mule kosong....





Sunday, December 11, 2011

Demi Cinta Ku Pada Allah Swt


Lirik Lagu Melly Goeslaw -Demi Cinta (Ost Film Di Bawah Lindungan Ka'bah)
Lyrics Demi Cinta (Soundtrack Dibawah Lindungan Ka'bah) - Melly

labbaik allahumma labbaik
labbaika la sharika laka labbaik
labbaik allahumma labbaik
labbaika la sharika laka labbaik

wahai pengemar cinta dengar aku bercerita
cinta datangnya tak diduga bergelantungan di hati
bila kita diabaikan mugkin pernah kita mengabaikan
namun aku takkan diam terus ku tuju cinta

malam-malam ku melamun mencari kata-kata nan indah
seperti sapdanya Rosulullah berbahasa tinggi dan puitis
demi cinta hujan berdebu akan ku terjang tanpa meragu
menapaki tanah harap membawa cinta dan cita-cita kita

labbaik allahumma labbaik
labbaika la sharika laka labbaik
labbaik allahumma labbaik
labbaika la sharika laka labbaik

bila kita diabaikan mugkin pernah kita mengabaikan
namun aku takkan diam terus ku tuju cinta

malam-malam ku melamun mencari kata-kata nan indah
seperti sapdanya Rosulullah berbahasa tinggi dan puitis
demi cinta hujan berdebu akan ku terjang tanpa meragu
menapaki tanah harap membawa cinta dan cita-cita kita

labbaik allahumma labbaik
labbaika la sharika laka labbaik
labbaik allahumma labbaik
labbaika la sharika laka labbaik

Kehormatan Di balik Kerudung


KISAH cinta berbumbu religi dan poligami, kembali diangkat oleh film Indonesia.

Syahdu adalah wanita yang berhati mulia namun keras hati. Ia tinggal bersama ibunya serta adiknya, Ratih. Meskipun mereka hidup dalam kesederhanaan, Syahdu sangat mencintai keluarganya. Bermula dari niatan Syahdu (Donita) untuk mengunjungi kakeknya di Pekalongan. Saat menunggu kereta, muncul Ifand Abdussalam (Andhika Pratama), yang mengaku sebagai wartawan, duduk di samping Syahdu. Keduanya berkenalan. Setiba di rumah sang kakek (HS Abdullah Ali), Syahdu mendapati bahwa Ifand ternyata tinggal di desa yang sama. Benih-benih cinta muncul di antara mereka. Syahdu yang tidak terlalu mengerti Islam, dibimbing Ifand untuk belajar agama. Keakraban keduanya mengundang resah warga. Di samping mencegah hal-hal yang tak diinginkan, beberapa warga perempuan menentang hubungan mereka karena ada Sofia (Ussy Sulistyawati), gadis yang telah lama memendam cinta pada Ifand.

Demi meredakan gunjingan warga, kakek meminta Syahdu pulang ke rumahnya. Musibah terjadi. Ibu Syahdu (Erlin Salintan) sakit parah dan harus dirawat di rumah sakit. Syahdu tak punya uang Rp 30 juta untuk biaya pengobatan. Nazmi (Iwa Rasya), mantan pacar Syahdu yang masih mengharapkan Syahdu mau memberikan uang itu dengan syarat Syahdu harus mau jadi istrinya. Terdesak, Syahdu menerima pinangan Nazmi. Setelah resmi menjadi suami-istri, dengan polosnya Syahdu mengatakan pada Nazmi bahwa ada pria lain mengisi hatinya. Nazmi langsung mengusir Syahdu. Patah hati setelah Syahdu menikah, Ifand memutuskan menikahi Sofia. Secara perlahan, Ifand belajar mencintai Sofia. Keduanya hidup bahagia. Sementara Syahdu yang telah menjanda, makin terpukul mengetahui Ifand sudah menikah dengan Sofia. Akibatnya, Syahdu sering melamun dan sakit-sakitan. Kondisinya terus memburuk.

Ratih (Nadya Almira), adik Syahdu, diam-diam mengirim surat kepada Ifand untuk menceritakan keadaan kakaknya. Atas saran Sofia, Ifand menjenguk Syahdu. Tak sekadar menjenguk, Sofia pun meminta Ifand untuk menikahi Syahdu. Namun apakah benar pernikahan adalah solusi yang terbaik?


Thursday, September 22, 2011

Aku Terima NikahNya


Cintakan bunga... bunga kan layu
Cintakan manusia... manusia kan mati
Cintakan dunia... dunia kau tinggalkan pergi
Cintakan illahi... CINTA SEJATI

Hidupkan kami dalam CINTA itu
Matikan kami dalam CINTA itu
Pulangkan kami dengan CINTA itu
Ke pangkuan- Mu...

Katakanlah (Wahai Muhammad) " Jika benar kamu mencintai Allah maka ikutilah daku, nescaya Allah mencintai kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu.dan (ingatlah), Allah maha pengampun, lagi maha mengasihani. (Ali'imran 3:31)

Thursday, May 26, 2011

Syair Aishah Kepada Nabi ~ Aishah ra


Wahai manusia yang tidak sekalipun mengenakan sutera,
Yang tidak pernah sejeda pun
membaringkan raga pada empuknya tilam

Wahai kekasih yang kini telah meninggalkan dunia,
Ku tau perut mu tak pernah kenyang
dengan pulut lembut roti gandum

Duhai, yang lebih memilih tikar sebagai alas pembaringan

Duhai, yang tidak pernah terlelap sepanjang malam
karena takut sentuhan neraka Sa’ir

~ Aishah ra

Friday, May 20, 2011

TERIMA KASIH YA ALLAH S.W.T


Terima kasih kepada ALLAH S.W.T yang MENATANG angin lembut segar serta nyaman... Terima kasih kepada ALLAH S.W.T yang membawa sinar terang hingga boleh membaca serta mencatat ilham untuk menulis beberapa rangkap ucapan Terima kasih dan selaut kesyukuran kepada TUHAN yang telah membenarkan aku hidup sehari lagi PADA HARI INI....

SEMOGA HARI2 YG MENDATANG MENGUNDANG BERIBU SYAFAAT DARINYE. AMINNYARABBALALAMIN.....

Monday, April 4, 2011

berubah - edCoustic



Berubahkah aku hanya bila ada sesuatu
Terus aku pulang pada sikap sebelum kuberubah
Hanya sekedar sesuatu tak berapa lamapun itu
Jarang kuterendap dalam sikap dimana kuberubah

Reff :
Tuhan aku hanya manusia
Mudah berubah lagi dalam sekejap
Tuhan aku ingin berubah
Dan kubertahan dalam perubahanku

Thursday, March 17, 2011

permintaan umi nak ecah membebel ^_^

asalamualaikum umie yg dirindui n to all bloger...

alhamdulilahh makin banyak perubahan dalam diri dari satu pengalaman ke satu pegalaman yg len. hati tabah lalui semua nyer perubahan lebih pade positive thanks to all banyak membantu... 1st ecah berjaya mengajak beberapa kawan kiter same2 belajar mengaji al-quran dengan bimbingan ustaz hj abu bakar ...hehehe same macam name arwah abah ecah abu bakar. ecah selesa panggil die ngan name ustaz die banyak mendorong ecah dalam perubahan dan memberi teguran yg bernas banyak menyedarkan ecah kehidupan nih. kehidupan ni sebenarnyer aneh mudah tapi kiter yg menyusahkan kehidupan kiter sendiri... sering saje kiter berperang ngan perasann diri sendiri keliru tak pasti ngan kehendak hati yg tulus.... sering saje salah kan hati ikutkan hati mati...padehal tu punce nyer dari akal fikiran kiter sendiri. dengan keadaan sekeliling kiter lupe sape diri kiter nih bukan milik kiter tapi milik allah s.w.t . allah s.w.t bg kiter arrange jasad kite nihh kat dunia tuk kumpul amal kebajikan tanggungjawab jer tapi kiter lak rosakkan aper yg diberi tu hanye la pinjaman ajerk.

Ecah lum cukup rase selesa ngan kehidupan nih banyak yg perlu ecah belajar dan ketahui. ecah rase macam baru mule mencorak kehidupan ecah dari aper yg seharusnyer baik dan terus untuk harusnyer yg terbaik. 1st buku yg membuka hati ecah untuk harus berubah jeng3 hehehe buku tentang SITI AISYAH R.A isteri rasulullah s.a.w berangan la ecah tuk jadi seperti die terase sgt kerdil diri nihh nak compare ngan kehebatan die ... ecah ngaku mule sebab name die ecah memilih die sebagai teras hidup ecah tapi lebih pade dirinyer dan kemuliaan dirinyer . CINTA AGUNG rasulullah s.a.w siti aisyah la ^_^ aishah la yg banyak membantu rasulullah dulu besar pengorbanan siti aisyah tuk suami tercinta die. Klu nak dijadikan contoh dalam cerite cinta kiter haruslah memilih cinta agung nih sebagai panduan. cinta sekarang nih banyak jugak pengorbanan tapi lebih banyak la pengungkitan hahaha. tu la realiti dan hakikatnyer diri nih sendiri pengalamn tu.

Abes sudah bace buku siti aisyah r.a ecah bace buku kesah ringkas perjalanan hidup RASULULLAH S.A.W macam maner payah rasulullah memperkenalkan islam di mekkah sampai terpakse tinggalkan kampung halamannyer berpindah ker madinah .. dan dapat jugak ku kenali sahabat2 setia rasulullah ... isteri2 rasulullah dan anak2 nyer.. pengalaman hidup tu yg kiter jadikan iktibar teras pengangan kiter sebagai muslimin muslimat . perbanyakkan la membace wahai ecah sendiri dan kengkawan ^_^

semoga kehidupan kiter membawa berjuta keberkatan dari allah s.w.t amin..yarabbalalamin....

iLuvislam.com | Discover the Beauty of Islam

iLuvislam.com | Discover the Beauty of Islam

Thursday, February 10, 2011

my sweet sister ^_^


more love for my family... ^_^

Tuesday, January 25, 2011

kembali demam

demam lagik seleseme lagik...arghhh sakit tekak .....
tak suke tak suke tak suke..... (@_@)

Friday, January 21, 2011

klu saya marah


hahaha garang tak saya ^_^ ngan pipi mengembong lebar pinggan

Thursday, January 13, 2011

syg umie tau ^_^

hahaha ader jugak pic bersame umi....pic kat umi cik baity keletihan kot bape umah kiter berkunjung pade hari berkenaan seronok sgt raya tahun nih. hehehe tahkna kengkawan bawak ecah berjalan sakan seronok sgt2...

UMIE
1) baik hati
2) ceria
3) peramah
4) penasihat terhebat
5) pendengar yg setia
6) cool relaks penyabar tenang sewaktu denganyer
7) tidak suke menilai seseorg (yeahh thats umi i like )
8) pandai melawak gak umi nihh
9) imaginasi umi tinggi umi pon kebudak-budakkan hehehehe
10) umi best tu yg penting ^_^

SaYAng UMie!!!!!!!!!!!!

Sunday, January 2, 2011

azam tahun baru???


hello blogger happy new year...
macam tahun2 lepas!!!! ecah aper azam tahun baru????arghhh malas nak jawab!!!
tapi nihh la azam tahun baru lanjakan..pencarian jodoh ker tahun seterusnyer. tapi tak bermakner aku putus asa beb!!!! cume amek mase skit tuk lupe kan yg letest wakaka....aper pon hidup mesti diteruskan. abg azammm kapel ngan abg azam jer la..tapi tak ader kenalan name azam plak!!
hehehehe tahun ni biase2 ajerkk cume lebih pade berfikiran positif dan agak mementingkan diri sendiri..kot....boleh ker?? hehehehe aper pon i ll try my best!!!
SELAMAT TAHUN BARU 2011...WOW hehehe

tahun nih aku nak color life aku macam2 color ...enjoy ngan life aku...n berjaya tuk diri aku dan bidang aku minat aku jugak ....^_^ aper yg penting aku kene useha!!! go ecah go ecah go ^_^

sekian to all blogger love uols!!! ermuahhh jgn biar diri anda diselubungi misteri...hari nih permulaan baru tuk hari tahun baru ku ^_^ smoge sume berjaya!!!! aminnn